BEL MAIL LINKEDIN

Marker Wadden off-grid

Wij zijn door Natuurmonumenten gekozen als leverancier voor de permanente stroomoplossing op de Marker Wadden. Wij waren al betrokken bij het project op de eilanden in het Markermeer. Die betrokkenheid is door de brand op het hoofdeiland en ons daarop volgende oplossingsgerichte handelen in een stroomversnelling geraakt.
 
De opdracht houdt in dat wij acht weken de tijd hebben om het nieuwe accusysteem te leveren en te installeren. Het nieuwe systeem ter waarde van 250 Kilowatt aan accu’s wordt aan de aanwezige zonnepanelen gekoppeld. Die constructie maakt de Marker Wadden volledig zelfvoorzienend op energiegebied. De overdag opgewekte energie wordt ingezet voor dagelijks gebruik.
 
Natuurgebied
De Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling. De natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.
 

“De 250 Kilowatt opgewekte energie staat gelijk aan 146 wasbeurten op 90 graden!”

 
Voor ons is dit niet alleen een grote opdracht, maar bovendien een klus die onze naamsbekendheid vergroot. De opgelegde termijn van acht weken is uitdagend, maar met onze strakke planning voor het ontwerpen en assembleren gaat dat lukken. Als rugdekking blijft de noodstroomvoorziening van de Groene Aggregaat, die we na de brand al installeerden, op het eiland aanwezig.
 
overzicht