BEL MAIL LINKEDIN

Natuurmonumenten zeer tevreden over samenwerking


De omvormers en aanverwante apparatuur zijn inmiddels geïnstalleerd op de Marker Wadden. André Rijsdorp is projectleider bij Natuurmonumenten voor de off grid nederzetting op het bezoekerseiland. Natuurmonumenten is onze opdrachtgever en beheerder van de kunstmatige eilandengroep in het Markermeer.

André is erg te spreken over onze samenwerking. Met name de wijze waarop wij zijn ingesprongen nadat een brand van de zomer de bestaande installaties verwoeste is hem ‘uitstekend bevallen!’

Oplossing
“Omdat EHBI de omvormers voor de PV-panelen inregelde die al op het eiland waren geïnstalleerd, waren ze bekenden voor ons. Na de brand die de elektrische voorzieningen op het bezoekerseiland in de as legde, versterkte het contact met Erwin Weima. Erwin gaf aan dat zij een rol konden spelen in de oplossing van het probleem. We zijn met EHBI in zee gegaan, en zij hebben voor een snelle en structurele oplossing gezorgd!”

SMA
“Erwin gaf aan dat de PV-panelen het best fungeren met SMA-omvormers: ze ‘spreken dezelfde taal’. Het bleek dat er veel ‘spraakverwarring’ was tussen de eerder gebruikte systemen van verschillende merken. Om overdrachtsproblemen te voorkomen, adviseerde Erwin panelen, omvormers en randapparatuur van hetzelfde merk te gebruiken. Daar zijn wij in meegegaan, want voorkomen is beter dan genezen!”

Plug & Play
“De mensen van EHBI hebben voortreffelijk werk geleverd. Het plaatsen en aansluiten is zeer professioneel en vlot uitgevoerd. Zoals Erwin zei: het is ‘plug & play’. Voor hen was deze klus een grote uitdaging, want ik had een aantal aanvullende eisen op het gebied van brandveiligheid en ventilatie. Bovendien is de container met de apparatuur onderhevig aan extreme omstandigheden. Door mogelijke hoge waterstanden moet de container volledig waterdicht zijn, zowel aan de bovenkant áls de onderkant. Dat hebben zij buitengewoon goed uitgevoerd. Ik beveel hen van harte aan voor het installeren van energiesystemen!”

Natuur
Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Ze maken zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want ze gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen.
overzicht