BEL MAIL LINKEDIN

Noodvoorziening voor
Marker Wadden

Nadat in juni de werkschuur met daarin de technische installaties op het hoofdeiland van de Marker Wadden door brand is verwoest, zijn wij door Natuurmonumenten gevraagd een noodoplossing te verzorgen.
 
In samenwerking met onze partner De Groene Aggregaat hebben wij alles in het werk gesteld de elektriciteitsvoorziening op het eiland zo snel mogelijk te herstellen. Het komt erop neer dat wij - mede dankzij de korte lijntjes met Paul Robbers van De Groene Aggregaat - binnen een week na het verzoek van natuurmonumenten de reeds aanwezige zonnepanelen hebben gekoppeld aan een container, gevuld met accu’s. Op de container zelf zijn ook twintig zonnepanelen aanwezig en voor noodgevallen is er een generator gekoppeld, reeds aanwezig in dezelfde container.
 
Zonnepanelen
Door middel van dit aggregaat wordt heel het project Markerwadden nu door één aggregaat van stroom voorzien, die tot negentig procent op brandstof, uitstoot en onderhoud bespaard. Die besparing kan gerealiseerd worden omdat het aggregaat minder aanstaat door het groene ‘load management system’ en de zonnepanelen.
 
Definitief en duurzaam
Natuurmonumenten heeft ons als mede installateur van de Marker Wadden gevraagd ook de definitieve, duurzame voorziening te realiseren. De Marker Wadden zijn in het geheel zelfvoorzienend in hun energievoorziening. Wij waren op het hoofdeiland al geruime tijd bezig met het plaatsen van zonnepanelen.
overzicht