BEL MAIL LINKEDIN

Wonderfoons voor verpleeghuis

Wij sponsoren Wonderfoons voor verpleeghuis Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam. Erwin Weima is langs geweest in het verpleeghuis om de sponsoring officieel over te dragen!
 
De Judith Leysterhof is een verpleeghuis ingericht als “kleinschalig wonen”. Het verpleeghuis bestaat uit 3 hofjes (woonkamers), en voor iedere woonkamer heeft EHBI Group BV een Wonderfoon gesponsord. Een Wonderfoon is een oude draaischijf-telefoon, waarmee je muziek kunt luisteren. Een soort ‘mini-jukebox’. Vooral voor mensen met dementie blijken de Wonderfoons een succes. Door de hoorn van de haak te nemen, hoor je een kiestoon. Als je vervolgens een nummer tussen ‘0’ en ‘9’ draait, hoor je een liedje!
 
Dementie
Doelgroep voor deze Wonderfoons zijn mensen die lijden aan dementie. De ‘liedjes uit de oude doos’ roepen veel herkenning op, wat een geluksmoment tot gevolg heeft! De uitvinding is inmiddels erg populair, en wordt op grote schaal nagebouwd. Voor De Judith Leysterhof zijn het Haaie Spoelstra en Heleen Kolenbrander die de oude draaischijf-telefoons ombouwen tot Wonderfoons.
 
Sponsoring
Verpleeghuis Judith Leysterhof heeft onze sponsoring ook bekend gemaakt op haar Facebookpagina. 
 
overzicht