BEL MAIL LINKEDIN

‘Meedenken en altijd een oplossing’

Wij hebben op onze socials al eens verteld over onze complete dienstverlening aan FullTank, producent van AdBlue®. Bij FullTank in Schelluinen hebben we Solar-, Climate- én Energy Systems ingezet. Jordi de Ruijter, productiemanager AdBlue® bij FullTank, vertelt hoe hij onze samenwerking heeft ervaren.
 
“Het project is inmiddels in grote lijnen opgeleverd! Het was een uitdagende klus met als doel de verwarmingscapaciteit te verhogen, verduurzamen en te automatiseren.
Jordi vervolgt: “De ruimte en elektriciteitscapaciteit hiervoor was beperkt en dit vormde een grote uitdaging. Kort samengevat; ‘zo zwaar en groot mogelijk in een kleine ruimte!’”

Out of the box
“Door de beperkingen was het lastig de juiste partij voor dit project te vinden. Behalve de kleine ruimte, hadden we ook te maken met beperkte stroomcapaciteit. Wij zijn op zoek gegaan naar een bedrijf wat ‘out of the box’ kan denken. Via mond-tot-mondreclame zijn we met EHBI Group in contact gekomen!”

Leverancier van brandstof en AdBlue® op iedere gewenste locatie
FullTank BV is een zelfstandige, onafhankelijke groothandel in brandstoffen, AdBlue®, smeermiddelen en installaties. FullTank heeft een eigen productiefaciliteit voor AdBlue®. AdBlue® is een ureumoplossing die in een afzonderlijke tank van vrachtwagens, schepen, bussen, kranen, tractoren etc. met een dieselmotor wordt meegenomen om de motoren schoner te laten draaien. AdBlue® is de geregistreerde handelsnaam voor AUS32, een 32,5% oplossing van ureum in gedemineraliseerd water en wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten om stikstofoxiden om te zetten in stikstof en water.

Oplossingen
Jordi: “EHBI Group heeft 228 zonnepanelen geïnstalleerd, 6 warmtepompen geplaatst ten behoeve van het verwarmen van het proceswater én alle elektra, inclusief de automatisering van de fabriek, verzorgd!” Hij vertelt verder: “Eén van dingen die me heel goed aan onze samenwerking is bevallen, is dat EHBI Group altijd met een oplossing komt. Ze denken mee en als ze het zelf niet kunnen oplossen, hebben ze in hun zeer grote netwerk altijd een partner die dat wel kan!”

Kort schakelen
“We hebben elkaar tijdens dit project goed aangevuld. Het was een omslachtig proces, maar het is goed verlopen. Er is veelvuldig kort geschakeld en ook als dingen niet verliepen zoals gepland, konden we dat eerlijk naar elkaar uitspreken. Dat heeft gezorgd voor een flexibel en stabiel verloop!” Jordi: “Daardoor zetten wij een stap in ons vooruitstrevende proces: we werken nu zo duurzaam mogelijk en kunnen heel grote volumes AdBlue® leveren. En dat met 120.000 liter warm gedemineraliseerd water als ondersteuning van ons proces!”
 
overzicht